8 Haziran 2007

Brownie Cupcake, Spidermanli Kurabiye 2



Bu yumuşacık, lezzetli mi lezzetli Brownie Cupcake tarifi Joy of Baking'den.
Gerekli Malzemeler ;
  • 120 gr. bitter çikolata
  • 1/2 cup (113 gr.) tuzsuz tereyağı (küçük parçalara kesilmiş)
  • 1 + 1/4 cup (250 gr.) pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 yumurta
  • 3/4 cup (105 gr.) un
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz. Muffin kağıtlarımızı 12'li muffin kalıbımıza yerleştiriyoruz. Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Eriyen karışımın birkaç dakika ılınmasını bekledikten sonra sırasıyla pudra şekeri, vanilya ve yumurtaları ilave ediyoruz. Son olarak elenmiş un ve tuzumuzu da ilave edip karıştırıyoruz. Karışımı muffin kağıtlarına paylaştırarak önceden ısıtıığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika (kürdanla kontrol ederek) pişiriyoruz. Ben üzerini süslemek için beyaz çikolata ve taş devri doğum günü pastasına uygun olması için taş görünümlü çikolatalar kullandım.

12 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Burçin,
öncelikle geçmiş doğum günün kutlu olsun, saglıklı mutlu nice yıllar dilerim..
Oldukça haraketli bir dönem geçiriyorsun, doğum günleri, gösteriler, sünnet hazırlıkları..Allah kolaylıklar versin canım..
Brownieee ve kurabiyeler de nefis görünüyor, ellerine saglık
sevgılerle

Adsız dedi ki...

Bu kurabiyelere seninkiler bayılmıştır sanırım.Ellerine sağlık canım.Onlara da afiyet olsun.

gülriz dedi ki...

Burçinciğim bu kadar telaşenin arasında hala hamaratsın, çok kıskanıyorum seni :))) Bu arada hala spiderman'den bıkmadın mı??? :))) Sevgiler kocaman

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ayşe'ciğim gerçekten tam söylediğin gibi oldukça yoğun günler geçiriyoruz bu ara. Ama hepsi güzel şeyler olduğu için zevkle yaşıyoruz bu anları sanırım yorgunluğumuzu anlamıyoruz bu yüzden. Çok teşekkür ederim. Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Cevver'ciğim çok sağol. Kurabiyeleri ve cupcake leri yeğenimin doğumgünü için yaptım. Ama arkadaşlarının çok hoşuna gitmiş aynen söylediğin gibi.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ah Gülriz'ciğim bıkmaz olurmuyum hem de nasıl bıktım ama çocuklar bıkmak bilmiyorki. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Sevgiler benden de kocaman,

Adsız dedi ki...

Burçin geçmişte olsa doğumgününü kutlarım.Cupcake lerin tarifini bekliyorum eline sağlık...

Unknown dedi ki...

Burçincim geçmiş doğum günün kutlu olsun. Bu arada spiderlarda harika olmuş. Ne kadar düzgün sıkmışsın çikolataları. Ellerine sağlık. Birgün deneyeceğim bende bunlardan.SEvgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nalan'cığım çok teşekkür ederim. Öyle yoğunlaştı ki herşey iki satır tarif bile yazamıyorum. En kısa sürede ekleyeceğim.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım çok teşekkür ederim. Beğendiğine çok sevindim. Senin yapacaklarının da çok güzel olacağına eminim ben. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Merhaba Burçin
Bende 6 yaşında bir erkek çocuğuna sahip bir anne olarak kaçınılmaz spiderman takipçisiyim.Son olarak senin tavsiyenle kepçeyle kalıp çıkarttığım kurabiyeleri çukulatayla süsleyip anaokulnun son gününde çocuklara dagıttım.Çok beğendiler ama bazılarının çukulatası servis esnasınbda eriyince üzüldüler acaba çukultayı sertleştirmek için ne katılabilir.Verdiğin fikre ve çocukları sevindirmeme yardımcı olduğun için teşekkür ederim.Umarım sende hep mutlu olursun.Hoşçakal.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Filiz'ciğim beğenildiğine çok sevindim. Havalar sıcak olduğu için çikolatanın erimesi kaçınılmaz son. Yaptıktan sonra buzdolabında muhafaza edip dağıtana kadar buz akülü bir çantada muhafaza etmek bir çözüm olabilir belki.
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...